Marketing is strategie

 

De wijze waarop je een bedrijf, product of dienst in de markt zet, is het gevolg van een strategisch proces.

Denk, plan, doe. En niet omgekeerd.

Het gaat in eerste instantie dus niet om dat nieuwe logo of die nieuwe website, maar wel om de juiste visie en strategie. Als marketingadviseurs helpen wij onze klanten bij het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie en de vertaling naar een resultaatgerichte commercieel plan. Communicatie is een uiting – een gevolg – van die strategie. Alles vertrekt vanuit een visie, een missie en positionering. Hoe kijk je naar de toekomst van je markt en je bedrijf? Marketing is het ontwikkelen en implementeren van een gefundeerde marktvisie. Je analyseert het gedrag van je concurrenten, je leveranciers, je klanten binnen een langetermijnperspectief. Hoe kunnen we onze markt aansturen in plaats van zelf aangestuurd te worden?

“Ken ik mijn klanten wel? Wat zijn hun onuitgesproken behoeften en verlangens? Welke oplossing verwacht de klant van mij? Kan ik mijn ‘share of wallet’ bij deze klant verhogen?”

Met dit soort vragen worden wij geconfronteerd. Samen met jou denken we na over een optimale commerciële strategie én implementatie.

Het marketingvak is nog altijd niet beschermd. Marketeers, die naam waardig, zijn hooggeschoold, soms gecertificeerd door Stichting Marketing in België of het NIMA in Nederland. Professionele marketingadvieskantoren hebben ook op bedrijfsniveau de nodige erkenningen. We investeren wel degelijk in ons vak.

Wat het opbrengt lees je in ons boek, vol met getuigenissen van klanten. Onze klanten in marktsegmenten zoals verfdistributie, automotive, verhuur, leisure, bouw, design, gastronomie, consulting, houtnijverheid, zware industrie, dienstensector, toerisme en op stedelijk niveau gunnen je een blik in hun zakelijke strategie. Hoe slagen onze klanten erin om doorheen de jaren hun omzet en winst te verhogen, zelfs in een crisisjaar?

We bouwen vertrouwen op door onze expertise. We kennen de business van onze klanten. In veel gevallen werken we al jaren samen. Maar we zien het ruimer. We zijn gepassioneerd door het vakgebied. Daarom belonen wij jaarlijks de beste marketingthesis in Vlaanderen zodat ook jong marketingtalent de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Uiteindelijk gaat het om kennis en ervaring overbrengen en uitwisselen. We willen inspireren, niet vanuit onze ivoren toren, wel vanuit de dagelijkse praktijk.

We wensen je alvast veel leesplezier toe en hopen je te mogen begroeten bij PIM.

pijltje

word-cloud-1

Wij vinden het allemaal heel belangrijk dat jij tevreden bent

Werner Bullen

Werner Bullen
Director

Anneleen Vandenberk
Director

Nick Gijbels

Nick Gijbels
Business Analysis

Kristel Damen
Community Management

Erik Vander Mijnsbrugge

Erik Vander Mijnsbrugge
Project Management

Chris Vereycken

Chris Vereycken
Project Management

Arie Van Dieren
Project Management

Klaus Maas
Business Analysis

Diverse zelfstandige medewerkers in België en ver daarbuiten die de nodige expertise hebben om specifieke projecten tot een goed einde te brengen

Kwaliteit gegarandeerd

qfor

Q*For Audit

Partners In Marketing heeft sinds 2003 verschillende Q*For certificaten als bewijs van onze klantentevredenheid. De Q*For Audit wordt elke 3 jaar herhaald.

nima-logo

Register Marketeer

Werner Bullen is benoemd tot Register Marketeer. Deze officiële titel is een Europees kwaliteitscertificaat dat toegekend wordt door Stichting EMCF (European Marketing Certification Foundation) en NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing). Werner Bullen is de eerste niet-Nederlander die deze titel verkreeg. De titel Register Marketeer waarborgt een grondige, actuele en professionele marketing expertise dankzij de zorgvuldige selectie en periodieke tests van de Register Marketeers. De gedragscode van het Register verzekert het professioneel gedrag en de vakkundige uitvoering door de Register Marketeer.

febelmar

Febelmar

De Belgische Federatie van Marktonderzoeksbureaus (Febelmar) verwelkomde Partners In Marketing officieel in november 2007. Partners In Marketing bevestigt hiermee haar uitstekende reputatie als expert in marketing strategie.

Elke relatie start met een goed gesprek

Kantoor Antwerpen
Museumstraat 48
2000 Antwerpen
België
Tel.: +32 3 260 60 30

Kantoor Lommel
Koning Leopoldlaan 32
3920 Lommel
België
Tel.: +32 11 54 70 38

Kantoor Antwerpen
Museumstraat 48
2000 Antwerpen
België
Tel.: +32 3 889 70 28‬

Kantoor Lommel
Dorp 11
3920 Lommel
België
Tel.: +32 11 54 70 38

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht